52e Nacht om de Lange Jan (NOL)

Wanneer: 15 Oktober 2022
Documentencontrole: 12:30 – 15:00 uur
Start: 14:31 uur
Waar: Van der Valk Amersfoort A1
Kosten:

  • equipe met NIET AMAC-leden: € 245,00
  • equipe met één AMAC-lid: € 235,00
  • equipe met AMAC-leden: € 225,00

Lange Jan

Na een klein uitstapje naar Dronten in 2019 zal de NOL 2022 weer als vanouds starten in Amersfoort.

Helaas niet vanaf het kerkplein voor de Lange Jan, zoals René van der Borch tot Verwolde dat voor de 50-jarige NOL had geregeld, maar wel vanaf het fraaie twee keer zo groot geworden Van der Valk Hotel Amersfoort aan de A1.

Om in alle klassen voldoende uitdaging te bieden, hebben we topnavigator Remco Luksemburg, winnaar Tulpenrallye 2017, bereid gevonden deze NOL uit te zetten. We hebben er alle vertrouwen in dat hij dit als ook ervaren uitzetter prima zal doen, maar laten zijn kunststukje toch controleren door tevens topnavigator en Classic-SLS-uitzetter Peter Rovers.

Door het beperkte aantal systemen zal het reglement niet te lastig zijn. Dit moet wel een prachtige 52ste Nacht om de Lange Jan opleveren!

Opbouw van de 52e NOL

Om 13:31 uur zal de eerste equipe starten met traject 1 pijlen kortste route zo min mogelijk rood, dan zo min mogelijk oranje enzovoorts.

Traject 2 zal bestaan uit het bij de AMAC wat minder bekende maar toch leuke systeem kompaspunten. Via pijlen met barricades eindigen we traject 3 bij weer een NOL maar dan bij ‘NOL in ’t Bosch’ voor het diner. Daar zal het alom bekende saté met nasi, kroepoek en atjar worden geserveerd.

Rond 18:00 uur zal de eerste equipe starten met een viertal trajecten, die ons weer naar Amersfoort moeten brengen. Het systeem punten vrije route zorgt altijd weer voor de nodige tijdstress, waarbij de Expert- en Sportklasse gebruik moeten maken van een 1:100.000 toeristische kaart. Om weer tot rust te komen zal een regelmatigheidstraject 3 minuten na de meldingstijd bij de laatste TC starten. Dit traject verloopt via het systeem bol-pijl, waarbij de Expertklasse dit zonder afstanden moet doen. De Toerklasse krijgt in dit traject gewoon weer een aantal pijlen voorgeschoteld.

De laatste twee trajecten bevatten systemen die in de eerste sectie ook zijn toegepast.
De duisternis zal dan al wel voor alle deelnemers zijn ingevallen en we verwachten de eerste equipe rond 22:00 terug aan de finish.

ar, om ons energieniveau weer op peil te brengen en waar de Rallykroket natuurlijk niet zal ontbreken. De rekenkamer zal zijn best doen de uitslag zo spoedig mogelijk bekend te maken, zodat iedereen weer voor middernacht naar huis kan. Of misschien nog wel een extra nachtje in Amersfoort blijft…

Noteer deze NOL op zaterdag 15 oktober daarom alvast in de agenda. Voor niet- leden kost deze rit € 245 per equipe, voor equipes met één AMAC-lid € 235 en voor equipes met twee AMAC-leden € 225.

Update van de uitzetter:

Traject Wissel Controle…….

Ik heb er voor gekozen om in plaats van diverse TC’s in het veld de tijdsdruk te verlagen en terug te brengen naar twee TC-IN’s. Dus tussen de trajecten geen tijdcontrole, maar een Traject Wissel Controle. Zo voorkomen we samen dat er gejaagd moet worden en blijft de stress in de auto beperkt tot creatief navigeren.

Geen geneuzel……

Waar het eerste deel uit 3 wat langere trajecten bestaat, gaan we na het diner het donker in voor het langste en meest diverse deel van de rally.

We beginnen met een wat langer traject “punten vrije route”, niet te moeilijk, maar wel op een toeristische 1 op 100.000 kaart. Geen geneuzel, maar wel goed zoeken naar de juiste weg.

Daarna nog een kort trajectje “Kompaspunten” waarbij het advies is om goed de tijd te nemen voor het intekenen. Bekende weggetjes boven Lunteren, maar in het donker is alles anders.

Laat je niet verleiden…….

Dan door naar de start van regularity, hier is het een kwartier lang (of langer) heel scherp zijn, zowel op de kaart of bol/pijl maar zeker ook naar buiten. Voor je het weet schiet je de goede weg voorbij of de verkeerde weg in. Laat je hier niet verleiden……

Hoogste intensiteit……!

In traject 2-4 komen de pijlen met gekleurde wegen weer terug, mijn verwachting is dat dit het traject is waar de score het hoogst zal zijn. Dit is namelijk het traject met hoogste intensiteit voor de navigator.

Het laatste traject naar de TC-IN is kort en simpel, slechts twee pijlen, kan nooit moeilijk zijn 😉

Samenvattend, geen geneuzel/fietsjes/voetbruggen/kleine verlegginkjes, maar wel scherp navigeren en genoeg vallen om iedereen uit te dagen. Dat gecombineerd met een mooie route en genoeg rij-kilometers zonder problemen maakt het voor alle klasse een mooie rally!

Tot ziens aan de start!

Groeten,

Remco Luksemburg


Uitzetter(s)
Uitzetter(s)

Remco Luksemburg

Controleur(s)
Controleur(s)

Peter Rovers

Copyright © 1933 - 2021 AMAC. All rights reserved.